FÄRG
 
 
 
 
 
 
 


Tidigare medlemsaktiviteter

Har ni tips på aktiviteter som skulle passa så hör gärna av er till någon av oss i styrelsen, eller via kontaktformuläret!


2017-08-26 - Saltholm

Saltholm är en 18km² stor ö mitt i Öresund. Antar att vi är många som ofta imponerats av hur platt ön är när man passerar på Öresundsbron. Den naturliga höjdpunkten är ca 2m över havet.

Dess isolering och att stora delar av ön översvämmas i princip varje vinter har gett en unik natur och mycket rikt fågelliv.

Lördagen den 26 augusti hade föreningen bokat en båt för färd ut till Saltholm.

I perfekt sensommarväder och nästan vindstilla var vi runt 60 personer som gav oss av från Scanport, hamnen precis intill Den blå planet vid Kastrup.


Foto: Pappson


Det blev en dryg halvtimmes båtfärd ut till ön, där vi vandrade runt och njöt av sol och värme. På de tre timmar vi hade på ön hanns det med såväl avkoppling, fika, vandring på ön och givetvis loggning av öns tre geocacher.


Foto: CikliderFoto: Dr MikeFoto: CikliderFoto: CikliderFoto: CikliderFoto: CikliderFoto: Pappson


Stort tack till alla som var med och gjorde dagen till en härlig utflykt!


2017-04-02 - SYSAV Malmö

”CITO – vad händer sen?” - Har även du undrat vad som händer med skräpet vi slänger?
Söndagen den 2 april var vi på studiebesök med rundvandring på SYSAVs anläggning i Malmö för att få svar på vår CITO fråga.SYSAV Malmö


En kall och blåsig förmiddag i början av april, samlades medlemmar från föreningen Geocaching i Skåne för en guidad rundvandring på Sysav i Malmö. Vi möttes av Marie Hilldén, miljöpedagog, som med stort engagemang underhöll oss med information och aha-upplevelser kring konsumtion och sophantering. Många glada och lite förskräckta skratt hördes särskilt under informationsdelen om överdriven konsumtion, då bilder visades på prylar vi inte klarar oss utan. För vem kan väl inte leva utan att ha ett uppblåsbart enhörningshorn att fästa på sin katts huvud?!


Foto: Ciklider


När informationsdelen var färdig fick vi sätta på oss hörlurar och hjälm, hörlurar för att kunna fortsätta höra informationen från vår guide och hjälmen för säkerhets skull. Vi gick sedan som ett långt lämmeltåg med siktet inställt på att få se insidan av avfallskraftsvärmeverket.


Foto: Ciklider


Väl inne fick vi se både hur soporna lyftes upp med gigantiska klor och sedan förbrändes i en av ugnarna. I vissa delar av byggnaden luktade det fränt av gamla sopor medan andra delar hade en svag lukt av svavel. Igenom hela byggnaden syntes rör som ledde både slurry, mixen som blir av vårt matavfall, och värmen från förbränningen vidare för att slutligen kunna bli en del av vår energi till uppvärmning.


Foto: Ciklider


Vi lämnade den guidade rundturen med ny kunskap om Sysavs arbete samt stärkta i vår roll som medvetna konsumenter som ser till att sopsortera för att värna vår miljö. Stort tack för inspirationen Marie Hilldén.

Rundvandring tog cirka 2 timmar och startade kl. 10.30
2016-10-09 - Vandring i Ulfsbjär

Söndagen den 9 oktober var vi i Ulfsbjär och vandra i de djupa, vackra skogarna vid Frostavallen/Dagstorps strövområde.
Vi vandrade i ett landskap där människans historiska spår var tydliga och passerade också en av de 180 miljoner år gamla vulkanerna i området.
Turen tog cirka 2 timmar och startade kl. 10.00


Vandringen guidades av Camilla Jönsson. Foto: PappsonHär lyssnar vi spänt på all historisk information. Foto: PappsonHär är alla som deltog på medlemsaktiviteten (minus fotografen). Foto: Pappson2016-05-15 - Limhamns Kalkbrott


Vy över Limhamns Kalkbrott.

Söndagen den 15 maj gjorde vi en guidad tur ner i Limhamns kalkbrott.
Turen tog cirka 2 timmar och startade kl. 10.00


Här lyssnar alla spänt på vad guiden har att säga. Foto: Cikliders fruHär är alla som deltog på medlemsaktiviteten (minus fotografen). Foto: Cikliders fru